Filmproduktion

”In the future, everybody is going to be a director. Somebody’s got to live a real life so we have something to make a movie about.”
– Cameron Crowe

Simple isn’t easy.

Filmtekniken har idag blivit så lätthanterlig och tillgänglig i pris att det är lätt att tro att vem som helst snart kan filma och producera vad som helst. Problemet är att alla kan det, eller rättare sagt många tror just därför att de kan det. Det är väldigt enkelt att filma med t.ex sin telefon och de flesta kan få till ett tekniskt bra resultat. Många gånger kanske det är fullt tillräckligt men inte alltid. Det är viktigt att fråga sig vad man vill förmedla och hur man tänker nå fram med sitt budskap. Resonemanget ”det blir billigare om vi filmar själva” kan i själva verket bli dyrare när materialet kanske inte kommunicerar som man tänkt och effekten uteblir.

“There are always two people in every picture: the photographer and the viewer.”
– Ansel Adams

Anpassa efter behov

Det är inte nödvändigtvis så att en tekniskt mer avancerad produktion ger bättre resultat. I vissa lägen kan det absolut fungera utmärkt att en CEO filmar sig själv, med sin telefon, för att kommunicera med sina anställda men i andra sammanhang kan det krävas något helt annat.
Efter många år I branschen har vi tillgång till olika typer av kompetens. Vi har producerat allt från drama och korta dokumentärer till streamade budgetkonferenser och reklamfilm för TV.

Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen.

Kontakta Oss

 
Figaro Music