Filmproduktion

Rörlig bild är ett effektivt sätt att väcka intresse och entusiasm, vare sig syftet är kommersiellt, informativt eller om det är ren och skär underhållning. Med rätt verktyg kan en film föra fram berättelser på ett sätt som för fram rätt budskap, skapar förtroende, påverkar och väcker tankar och känslor.

På Figaro Music arbetar vi med filmproduktion i Stockholm för stora som små uppdragsgivare av alla slag. Vårt filmteam är experter på att ta fram film som fångar tittaren och som kommunicerar rätt budskap till rätt målgrupp.

Professionell filmproduktion i Stockholm

Figaro Music är filmproduktionsbolaget i Stockholm som älskar att göra film. Hos oss arbetar en erfaren och ambitiös personalstyrka som producerar film inom alla genrer – allt från dokumentärfilmer till reklamfilm, eventfilm, informationsfilm, reportage och långfilmer.

Vi kan hjälpa dig med filmproduktion i hela Stockholm med omnejd. På vårt filmproduktionsbolag finns all den kompetens och utrustning som de stora filmproduktionsbolagen erbjuder – men med personlig service och konkurrenskraftiga priser som bara går att få hos ett mindre bolag. Vi använder oss av den senaste tekniken när vi producerar filmmaterial – både vid inspelningen och i efterproduktionen för att säkerställa ett professionellt slutresultat.

“There are always two people in every picture: the photographer and the viewer.”
– Ansel Adams

Från idé till färdigställd film – vi hjälper er hela vägen

Varje enskild filmproduktion är unik då varje projekt har olika uppdragsgivare som vill kommunicera olika typer av budskap på olika sätt. Därför kan det variera hur processen under filmproduktionen ser ut. Det som är gemensamt för alla våra produktioner är dock att vi finns med dig hela vägen – från idéarbete till färdigställd film.

Figaro Music arbetar med ett dedikerat filmteam bestående av kompetent personal som ser till att hela processen blir smidig och kostnadseffektiv. Alla i teamet har olika ansvarsområden för filmproduktionen, men samarbetar för att uppnå samma gemensamma mål: ett enastående resultat som andas hög professionalism. Förutom filmproduktion kan vi även hjälpa kunder med musik- och ljudproduktion. Det kan till exempel vara en s.k. sound logo till en reklamfilm eller en speakerröst som tydliggör filmens innehåll. Läs mer om hur vi arbetar med musik- och ljudproduktion här.

Processen: Så arbetar vi med filmproduktion

Nedan kan du läsa om hur processen brukar se ut med vårt filmproduktionsbolag i Stockholm som samarbetspartner.

Den första kontakten
Vid den första kontakten lyssnar vi på dina önskemål och förväntningar kring projektet. Med utgångspunkt i detta berättar vi hur vi kan hjälpa till för att göra planerna till verklighet. När vi fört denna dialog tillsammans med dig lämnar vi en kostnadsfri offert som du får ta ställning till.

Förproduktion
En väl genomförd förproduktion är en förutsättning ett optimalt slutresultat. Det innebär också att det efterföljande arbetet med inspelning och efterproduktion kan ske smidigt och effektivt. I denna fas planerar vi hur filmproduktionen ska genomföras på bästa sätt. Tillsammans med dig som uppdragsgivare utformar vi idén och konceptet. Här ingår bland annat filmmanus, budget, inspelningsschema, rollsättning med mera. Vi gör alltid ordentlig research och hela filmteamet är involverade i den kreativa processen för bästa möjliga resultat.

Innan man kan börja med manus är det viktigt att man har klart för sig vad syftet med filmen är och vilken målgrupp man vill nå. Är det till exempel en företagsfilm som ska informera om nya rutiner till de anställda, är det en reklamfilm för schampo eller är det en dokumentärfilm om gängkriminalitet? Givetvis finns vi på Figaro Music till hands för att hjälpa till med denna del av processen.

Under förproduktionen är det också vanligt att man ritar upp de olika scenerna på ett så kallat storyboard. Detta för att underlätta inspelningen genom att tydliggöra vad som sker i de olika scenerna.

Filminspelning
När förproduktionen är slutförd kan filminspelningen börja. Med utgångspunkt i vad som planerats genomför vi filmproduktionen. Vi ser till att ett filmteam med rätt kompetens finns på plats under hela inspelningen.

Efterproduktion
Efterproduktionen börjar vanligen när filminspelningen är avslutad. I denna fas sätter vi igång att arbeta med filmen för att få ihop tagningarna på ett sätt som gör berättelsen begriplig och intressant. I den kreativa processen provar vi oss fram med olika klippningar. Vi lägger sedan på ljud och grafiska kompletteringar, eventuell speakerröst och textning för att få fram rätt känsla och rätt budskap.

De erfarna redigerarna använder sig av välbeprövade redigeringssystem som noggrant valts ut för att få ett professionellt slutresultat vi kan känna oss stolta över att leverera till dig som uppdragsgivare.

Vårt filmproduktionsbolag som samarbetspartner

På vårt filmproduktionsbolag arbetar vi alltid efter målsättningen att skapa ett mervärde för dig som kund. Kärnan i vår verksamhet är dedikerade och kompetenta medarbetare, ett kundfokuserat arbetssätt och kostnadseffektiva helhetslösningar med trygga villkor.

För oss är det viktigt att du känner att vi värnar om dig som kund och att du upplever vårt samarbete som smidigt, roligt och problemfritt. Vi bryr oss om dig och filmen som ska produceras – och det kommer du märka under hela processen.

Kontakta oss för mer information

Vill du veta mer om hur vi arbetar med filmproduktion i Stockholm? Tveka då inte att höra av dig till oss på Figaro Music för ett samtal om hur vårt filmproduktionsbolag kan hjälpa dig. Vi finns tillgänglig via telefon och mejl, och givetvis kan ni även boka ett kostnadsfritt personligt möte där vi tillsammans diskuterar ditt projekt inom filmproduktion i Stockholm.

Kontaktuppgifter till oss hittar du längre ned på denna sida. Vi på Figaro Music ser fram emot att höra från dig!

Kontakta Oss

 
Produktionsbolag i Stockholm | Figaromusic.se