Podcasts

En podcast, även kallad podd, är ett effektivt, roligt och prisvärt sätt att nå sin målgrupp på. Podcasts kan liknas vid traditionell radio – men med fördelen att man kan lyssna när och var man vill. Antalet svenskar som lyssnar på podcasts har ökat lavinartat de senaste åren och allt tyder på att poddar är här för att stanna. I takt med att antalet poddlyssnare ökar så ökar även antalet podcasts, vilket i sin tur ökar konkurrensen om lyssnarna.

På Figaro Music producerar vi podcasts i alla genrer och sätter alltid dina kommunikationsmål i fokus!

Mer:
Konstfolket – Bukowskis i samarbete med Barnebys

Vi producerar din podd

Behöver du hjälp med att producera en podd? Då har du kommit rätt – vi är specialiserade på produktion av podcasts och kan hjälpa dig med inspelning på den plats som passar dig bäst – i professionell studio, på distans eller på plats hos er, till exempel. Vi arbetar målinriktat och tidseffektivt för att du ska känna att processen är smidig såväl som tids- och kostnadseffektiv.

Med Figaro Music som samarbetspartner kan du känna dig trygg med att du får all den hjälp du behöver. Vi finns med dig under hela processen från början till slut med förarbete, produktion, publicering och slutligen mätning av podcasten. Vi är övertygade om att dina idéer kombinerat med vår kompetens samt den högkvalitativa podcast-utrustningen kommer att resultera i en fängslande podcast som kommer att överträffa dina förväntningar!

Genomslag!

Varför ska man satsa på en podcast? Det finns flera starka fördelar – här kommer några av de främsta!

Passar dagens mediekonsumtion
Podcastformatet passar dagens fragmenterade mediekonsumtion eftersom lyssnaren kan lyssna när som helst samtidigt som man har frihet att göra någonting annat samtidigt. Man kan till exempel köra bil, laga mat, promenera eller städa under tiden man lyssnar på en podd.

En effektiv kommunikationskanal
En genomtänkt och välproducerad podcast är ett effektivt sätt att nå din målgrupp i dagens övermättade medielandskap – oavsett om syftet med din podd är varumärkesbyggande, utbildande, merförsäljning eller ren underhållning. En podcast kan till exempel göra att du bygger en expertroll inom din bransch. Det är också ett bra sätt att bygga relationer till dina lyssnare eftersom det är ett personligt format.

Du når ut till rätt målgrupp
En podcast är oftast ingenting man råkar sätta på av en slump. De som lyssnar på din podd är oftast redan intresserade av det du ska prata om, vilket i sin tur innebär att i princip varje klick är en lyckad exponering.

Oändliga möjligheter
Endast fantasin sätter gränser för innehållet i en podcast. Det kan vara två personer som pratar med varandra om olika fenomen, det kan vara ett upplägg med programledare och gäster, reportage, föreläsningar eller underhållande berättelser i olika genrer. Vad passar din podcast bäst?

Professionell podcast utrustning

Podcast utrustning av riktigt god kvalitet är en förutsättning för en smidig produktion och ett slutresultat i världsklass. På Figaro Music finns all nödvändig utrustning som behövs tillgänglig samt kompetens för att visa hur du använder den. Vi arbetar med noggrant utvald podcast utrustning vid inspelning såväl som vid efterbearbetningen för att säkerställa ett professionellt resultat med bästa tänkbara ljudkvalitet.

Figaro Music erbjuder även uthyrning av produkter som kan användas vid inspelning av podcasts.
Här kan du läsa mer om vad som erbjuds inom uthyrning av utrustning för inspelning.

Hur gör man en podcast?

Hur producerar man egentligen en podcast? Nedan kan du läsa om hur processen vanligen ser ut när du väljer Figaro Music som samarbetspartner.

Uppstartsmöte
Inför projektets start bokar du in ett uppstartsmöte. På uppstartsmötet får du berätta om dina idéer, önskemål och tankar om den podcast som ska produceras. Baserat på detta går vi sedan igenom hur vi ska producera din podcast samt vilken podcast utrustning som passar bäst.

Förarbete
Vi har lång erfarenhet inom branschen och är här för att hjälpa dig med allt från koncept till upplägg för att skapa en riktigt bra podcast. Vi hjälper dig att utveckla ett lämpligt format med utgångspunkt i syftet med din podcast samt den budget som finns.

Inspelning
När förarbetet är slutfört kan inspelningen börja. På Figaro Music arbetar vi med noggrant utvald podcast utrustning för att alltid kunna leverera podcasts med ett ljud av riktigt hög standard.

Beroende på vilket format du ska satsa på kan det underlätta om du har någon form av manus eller anteckningar. Ska du till exempel intervjua olika gäster är det oftast en god idé att skriva ned frågorna du planerar att ställa.

Efterbearbetning
När inspelningen av din podd är färdig påbörjar vi tillsammans efterbearbetningen med redigering och mixning. Med utgångspunkt i dina önskemål provar vi oss fram med olika klippningar och kanske ljudeffekter för att få till rätt känsla i podcasten.

Då vi även arbetar med musik- och ljudproduktion kan Figaro Music även hjälpa till med inspelning av exempelvis en jingel eller en extern speakerröst om så önskas. Läs mer om hur vi arbetar med musik- och ljudproduktion här.

Publicering
När arbetet med din podd är slutfört är det dags för publicering av din podcast. Vi hjälper till att ladda upp din podcast på önskade plattformar.


Mätning
En podcast är mätbar, vilket gör att man kan prova sig fram för att se vad som går hem hos lyssnarna. Om så önskas kan Figaro Music givetvis hjälpa till med mätning av din podcast.

Kontakta oss för mer information

Har du frågor eller funderingar om huruvida du borde satsa på en podcast, vill du ha prisuppgifter eller vill du kanske veta mer om min podcast utrustning? Då är du varmt välkommen att kontakta oss via mejl alternativt telefon. Vi besvarar alla frågor du kan tänkas ha kring podcasts!

Kontaktuppgifter till Figaro Music hittar du längre ned på denna sida.

Kontakta Oss

 
Produktionsbolag i Stockholm | Figaromusic.se